LOGE LA PERSÉVÉRANCE
nummer 11 Maastricht -anno 1763-

Bijeenkomsten

De vrijmetselaarsloge La Persévérance komt twee à drie keer per maand op vrijdagavond bij elkaar in het Loge-gebouw aan de Heggenstraat 16a. Ruim de helft van onze bijeenkomsten speelt zich af in de ‘werkplaats’ of ‘tempel’. Boven de ingang van deze ruimte staan de woorden ‘Ken Uzelf’. We voeren daar een aloud rituaal op: een opeenvolging van handelingen, teksten, muziek, en vooral ook stiltes.

Dit rituele samenzijn heeft de bedoeling de gevoelens te sterken en te richten, waardoor levensverdieping kan ontstaan. Aan onszelf werken, ook in relatie tot anderen, staat centraal: wie ben ik, wat heb ik gedaan, wat doe ik, wat kan ik doen en wat ga ik doen? Na een dergelijke bijeenkomst volgt, in tegenstelling tot de comparities, altijd een gemeenschappelijke maaltijd.

Wanneer u een “vrij man van goede naam” bent en interesse hebt in de vrijmetselarij kunt u contact opnemen met de secretaris van onze loge (e-mail: secretaris.loge011@vrijmetselarij.nl). Deze kan u verdere informatie verstrekken.